perjantai 8. huhtikuuta 2011

Terkut tietokonehuoneesta

Essee- ja deadlinestressi tuppaavat puskemaan pintaan yhdella jos toisella. Facebook on taynna raivonpurkauksia tyyliin "Hei sina tytto kirjaston toisen kerroksen tietokonehuoneessa: jos mun viela kerran pitaa kuunnella korviarepivaa nauruasti, voin luvata, etta survon nyrkkini kurkkuusi!!!1"

Itse arsyynnyn tosi helposti kaikesta 'turhasta melusta', naputtelusta ja napertelysta, varsinkin jos hiki paassa yritan saada hommia tehtya. Koska omassa huoneessa on liikaa hairiotekijoita, tulee hommat yleensa nopeammin tehtya jossain yleisessa opiskelutilassa. Mutta auta armias, kylla riepoo valilla niin sairaasti. Tassa tiivistelma siita mika tassa tietokoneluokassa oleilussa rassaa:

- Ihmiset, jotka syovat/juovat taalla, ja tekevat sen raivostuttavan aanekkaasti. Niin kauan on minun puolestani sopivaa evastaa taalla, kun ne syomisesta tulevat rouskuttelu/maiskuttelu/porsasteluaanet ei kantaudu minun korviini.
- Ihmiset, jotka hakkaavat nappista. Kylla se teksti irtoaa siita pienemmallakin voimalla.
- Ihmiset, jotka kuuntelevat musiikkia kuulokkeilla, mutta laulavat aanekkaasti mukana. Ei, et osaa laulaa, joten ole hiljaa.
- Ihmiset, jotka niiskuttavat jatkuvasti. Mene, hyva ihminen, hakemaan nenaliina, niin ei tarvi enaa kayda hermoilleni!
- Ihmiset, joiden mielesta on ihan ok pitaa koneita varattuna Facebookkaamalla/pelaamalla typeria nettipeleja. Tiedoksi vain: se ei ole ollenkaan ok, joten painuhan helvettiin siita.
- Ihmiset, jotka hoitelevat sosiaalisia suhteita jakattamalla puhelimeen tuntitolkulla. Niin, mielumminhan mina sinun parisuhdetilitystasi kuuntelen kuin keskityn toihin. Siis naamari umpeen, tama on hiljaisen opiskelun alue.

siina kaikki talta eraa.
t. Opiskelunatsi, joka itse on lahes valmis taman lukukauden osalta.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi8/4/11 19:12

    Tai sitten voi ottaa oman läppärin mukaan ja kirjoitella koulutehtäviä siellä kirjaston hiljaisilla lukualueilla, jos vaan löytää sellaisen paikan, jossa saa koneen pistokkeeseen. Näin tein omaa dissertationia esimerkiksi aikoinaan (ja puolet kotosalla). Sitte alakertaan kahvilan sohville ruokatauoille rapisuttamaan omia eväitä. ;)

    Katariina

    VastaaPoista
  2. Totta, ne kirjaston hiljaiset tilat vaan on aina deadline-rysien aikaan ihan tupaten täynnä. Nooh, ehkä sitä pitää vaan yrittää sietää muita :P

    VastaaPoista
  3. Se on totta, pitää "varata" paikka ajoissa, jos meinaa sellaisen saada.

    Ja luin tuon sun uusimman lomanalkupostauksen... oi ihana aurinkoinen Canterbury! Vaikka on Helsinkikin tällä hetkellä aika ihanan keväinen ja aurinko paistaa, ei se ole silti sama kuin Canterburyn narsissit ja vihertävät nurmikentät.

    Katariina

    VastaaPoista