sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Hyvää syyskuuta!

Tänne saapui syksy ihan yhdessä yössä. Yöt ovat kylmiä, ilma on kosteankirpeä ja tuoksuu ihan syksyltä. Sadettakin on jo saatu: keskiviikkona vietettiin kunnon sadepäivää peiton alla leffoja katsellen. Ja jos sitä vettä alkaa syksyn kunniaksi tulemaan oikein urakalla, niin antaa tulla vain - minä olen varautunut siihen uusin kumpparein:


Toinen meidän kämppäkavereista muutti tänne eilen. Hieman tuntuu oudolta, että täällä asuu nyt joku muukin kuin minä ja Chris, sillä me ollaan kesän aikana vallattu koko talo melko tehokkaasti. Eiköhän tähän kuitenkin äkkiä taas totu. Kunhan vielä Jack palaa Ameriikan-reissultaan, voidaan järjestää tuparit. Teema on toki jo valittu: toogabileet!

Syyslukukausi alkaa aika lailla tasan kolmen viikon päästä. En vieläkään ole ihan tyytyväinen niihin kursseihin, mitä olen valinnut tälle vuodelle, ja mielessä pyörii jatkuvasti, mitkä kurssit haluaisin suorittaa, mitkä voin valita, ja mitkä taas olisi järkevää valita. Tehdäkö dissertaatio vai valitsisinko sittenkin niidenkin opintopisteiden edestä muita kursseja. Dissen tekijöitä ohjaa professori, josta en voi sanoa pitäväni - saako tämän antaa vaikuttaa päätökseen? Kuitenkaan muuta kurssivalikoimaakaan ei ihan hirveästi ole. Ja kun koko homma pitäisi jotenkin sumplia niin, että kokoon tulee ihan just tasan 120 (60 eurooppalaista) opintopistettä - ei yli, ei alle, vaan tasan. Ja niistä tietty määrä pitää olla tietyn tason kursseista ja mitä vielä...

Tuo opintopistemäärän joustamattomuus on ehdottomasti yksi ärsyttävimpiä asioita tässä yliopistosysteemissä. Tai joo, toki saa suorittaa enemmänkin, mutta sitten pitää tietenkin latoa lisää massia tiskiin.

Sitten saa vielä miettiä, että onko nyt ihan fiksua stressata tästäkin näin paljon. Kuinka paljon se tulee sitten loppupeleissä oikeasti vaikuttamaan, että opiskelenko vähän semantiikkaa vai morfologiaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti