torstai 9. helmikuuta 2012

Salmiakinhimoon


Toisinaan iskee himo, ja se ei lähde muuta kuin syömällä sitä salmiakkia. Valitettavasti täällä Englannissa salmiakin, kuten muidenkin hyvien karkkien, saatavuus on tosi heikko.

Kunnes tässä männäviikolla törmäsin sivustoon nimeltä All Things Liquorice, joka sijaitsee vieläpä Englannissa. Aiemmin himoissani olen monesti harkinnut tilaavani Suomikaupasta, mutta pihi luonteeni ei anna periksi maksaa noin järjettömiä postikuluja. Siispä tilasin suolaisenmakeat herkkupalani All Things Liquoricelta! Toimitustapana oli kakkosluokan paketti, joka oli puoli-ilmainen, ja saapuikin paljon odotettua nopeammin. Ja mmmm kuinka tuoreen herkullisia nää salmiakit onkaan!

Tulipa vielä mieleeni jotta löysin Salmiyuck-salmiakkibloginkin, jossa kirjoittaja(t) maistelevat erilaisia salmiakkeja ja arvioivat niiden hirveyttä. Jenkeillä on niin kovin huono maku.. :)

Nyt menen ahtamaan näitä namuja kitusiini kunnes tulee huono olo.

(Ja ei, tämä ei ollut maksettu mainos.)

7 kommenttia:

  1. Onpa fiinin näköiset pakkaukset, taitaa olla jotain bränditavaraa? Nojoo, ei kai täällä päin salmiakkia muualta saakkaan kuin erikoisliikkeistä. Itse asiassa hämmästyin kun huomasin pandan lakua meidän yliopiston kaupassa! :O Tosin hinta oli punnan per lakupötkö, mitä riistoa!

    Ruisleipähimo ja fazerin tumman suklaan ahneus iskevät kyllä usein, eikä niitä korvata MILLÄÄN paikallisilla vastineilla. Cadburyt ei ole mitään Fazerin rinnalla, tai annas olla jos tekee mieli irtokarkkeja, sniisk. Hariboon on tyytyminen. Mutta ah, onneksi on äidit, jotka (<3) laittaavat tulemaan mitä tyttäret ikinä keksivätkään pyytää ;) Kivaa helmikuuta sinne tuhansien tarinoiden kaupunkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bränditavarasta en tiedä, hyvää kyllä on ja maistuu ihan samalta kuin irttarit Suomessa :)

      Totta kyllä tuo mitä sanot paikallisista namusista, ei niistä ole mihinkään. Kotona Suomessa olen varsinainen karkkihiiri, mutta täällä ei tule syötyä juuri lainkaan, kun Haribon liivatelöllykät ällöttää, ja suklaavalikoimassakaan ei ole kehumista.. :)

      Holland&Barrett myy muuten myöskin Pandan lakuja, ja kohtuullinen valikoimakin löytyy eri makuja. Itse en tosin niin hirveästi lakuista välitä, näkkileivän kaipuuseeni olin sieltä lohtua hakemassa, sieltä kun saa myös Vaasan pyöreitä ruisnäkkäreitä (tosin jonkun eri brändinimen alla niitä myytiin, vaikka valmistaja oli Vaasan).

      Poista
    2. Makunsa kullakin, meillä ilmiselvästi aivan päinvastaiset vaikka kovin suomalaissuuntaiset molemmilla ;) Itse rakastan lakua, salmiakista en juuri välitä. Irtokarkkeja tulee syötyä aivan liian vähän, satunnaisesti harvoin jos leffassa satun käymään (2 krt. vuodessa) :O Pitäisi ottaa karkkipäivä ihan tavaksi ettei sokerihammas aivan hyydy! ;)

      Täällä Briteissä ollessa ei ainakaan ole pelkoa liiallisesta makeankulutuksesta, tarjonta on niin köykäistä kun on tottunut Suomen laatutavaraan ;) Vaikka valikoimasta ei kyllä ole puutetta; karkkihyllyt keikkuvat ja suklaata saa miljoonan patukan pakkauksissa könttisummalla. Liikatarjonnan keskellä menee maku, tekee mieli aitoa ja oikeaa. Nuo salmiakit näyttävät kyllä niin aidolta tavaralta, että en voi olla kurkkaamatta sivustoa.

      Näkkäri olis kyllä kova sana! Tosin paketti on kevyt laittaa postissakin tulemaan. (äitiiiiii...)

      Kiitos muuten vastavierailusta blogiini, ja mukava kuulla että aihe herätti ajatuksia. Onhän tämä välillä kuin pään takomista seinään ;)

      Poista
  2. Suosittelen candyhero.com - ilmainen toimitus yli £9:n tilauksille ja hinnat paljon halvemmat kuin Suomikaupassa muutenkin. Ja toimitus oli joulunalla ainakin tosi nopea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle vinkistä, täytyypä tsekata seuraavan kerran karkkihimon iskiessä!

      Poista
    2. Oi kiitos tästä! Minäpä kurkkaan oitis. Briteissä on ainakin toimiva postipalvelu, jos ei muuta. Monesti postikuluja ei ole ollenkaan, kiitos kansan, joka tilaa tavaraa ja ruokaa kotiovelle niin että postikulut on saatu pudotettua nollaan ;)

      Poista
  3. OMG. Tuolta saa peacelätkiä. NOM.

    VastaaPoista