maanantai 13. elokuuta 2012

Aikuisjuttuja

Nyt on hirveästi kaikkia aikuisjuttuja, joita pitäisi hoidella.

On verojuttuja: verottaja kirjoitteli minulle ja kyseli josko voisin antaa hieman lisätietoja veroilmoitukseeni liittyen. Oikein ystävällinen ja avulias kirje, jossa sanoivat, että rimpauttele vaan, jos tarvitset neuvoja. Minähän rimpautan, heti huomenissa.

Sitten on kämppäjuttuja. Asiahan on niin, että meidän vuokraemäntä on aasi, joka luulee voivansa vedättää meitä. Täällä on edelleen meneillään remppa, jonka piti valmistua heinäkuun loppuun mennessä. Lähdettiin sitten hyvässä hengessä keskustelemaan jonkinmoisesta kompensaatiosta - eihän mitenkään voi olla oikein, että me maksetaan täyttä vuokraa, kun esimerkiksi olkkari/ruokailuhuone ja takapiha on käyttökelvottomassa kunnossa. Ja käytävistä puuttuu kokolattiamatot. Niiden asentajienhan piti tulla 15. päivä (kirjaimellisesti :D), mutta "yllättäen" se nyt siirtyi sit viikolla eteenpäin... +kaikkea muuta pientä kivaa.
Mutta ei se mitään, tässä maassa on onneksi erittäin helppoa saada ilmaisia lainopillisia neuvoja (meillä on setä nimeltä Geoff), ja yliopistollakin on ns. law clinic, joka hoitaa juttuja ilmaiseksi. Että tämähän ei todellakaan ollut tässä.

No sitten on luonnollisesti vielä työjuttuja. Töissä ei toimi mikään, kukaan ei tiedä mistään mitään, ja 'se uusi tyttö' on ihan täysi retardi. Aaaaaarrgh. Onneksi en ole täysillä tunneilla, voisi vähän ottaa aivoon.

Ja pikku hiljaa alkaa taas opiskelujututkin puskea päälle. Olen ihan fiiliksissä kun lukukausi alkaa taas pian (...1,5 kk päästä...), mutta se tuo mukanaan myös pari muttaa. Ensimmäinen niistä on dissertaatio. Minun kurssillani se ei ole pakollinen, mutta meinasin sen kuitenkin tehdä. Ongelma tällä hetkellä on se, etten tiedä, mistä sen tekisin - ja sitten taas, jos en keksi mitään kiinnostavaa aihetta, on melkein parempi jättää tekemättä. Toinen on se, että tämä on mun viimeinen vuoteni. Mitä tän jälkeen?? Lisää opiskelua vai töitä? Täällä Englannissa, Suomessa vai jossain muualla? Ei voi pieni ihminen tietää vielä.

Ehkä sellaisena positiivisena juttuna on puutarhurointijutut. Kuvassa meidän ikkunalautakasvimaata: siinä on basilikaa, korianteria, timjamia ja chiliä tulollaan :)   (vähän meinasin repiä pelihousujani istutushommissa mutta ehkä mä joskus opin arvostamaan sitä puutarhuroinnin 'rentouttavaa' (?) vaikutusta..)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti