keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Valinnanvaikeutta

Kurssien valitseminen tuottaa ihan järjetöntä tuskaa. Tai tarkemmin, yhden kurssin valitseminen aiheuttaa päänsärkyä - 15 credittiä pitäisi käyttää mieluusti syyslukukaudella järjestettävään kurssiin, mutta mitäköhän sitä ihminen tahtoisi opiskella.

Olen jo kahdesti muuttanut tuota yhtä kurssivalintaa, kun mieli on muuttunut ja edellinen valinta alkanut tuntua jollain tapaa omituiselta tai muuten vain epämiellyttävältä.

Kursseja pitäisi siis valita yhteensä 120 creditin edestä, mikä vastaa 60 suomalaista opintopistettä. 45 credittiä menee pakollisiin kursseihin, ja 30 pakollisiin valinnaisiin. Lisäksi valitsin ranskaa koko lukuvuoden mittaisen 30 creditin kurssin. Jäljelle jää vielä 15 credittiä, eli yhden lukukauden mittainen kurssi, jonka tulisi mieluusti ajoittua syksyyn, jotta kurssit jakautuvat tasaisesti.

Tällä hetkellä valittuna on Introduction to Forensic Science, mutta vaikka se on kiinnostava, niin se järjestetään keväällä, ja mitäköhän mä silläkin joskus jatkossa teen. Ehkä muutan kohta taas mieltäni ja valitsen muinaiskreikan kurssin, kunnes tulen toisiin aatoksiin ja ilmoittaudun matikkaa ekonomeille -kurssille, kunnes se alkaa tuntua huonolta ajatukselta ja valitsen sen kolmannenkin tarjolla olevan oman alan valinnaisen, ettei tarvitse vaivata päätä näin vaikeilla asioilla. Ja sitten myöhemmin valitan, kun en valinnut jotain erikoista ja jännittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti