maanantai 19. marraskuuta 2012

Thanksgiving Weekend Menu

Kiitospäivän juhlallisuuksia tiedossa tänä viikonloppuna, jee! Kiitospäivähän on varsinaisesti jo torstaina, mutta koska se täällä Englannissa ei ole kansallinen vapaapäivä, on juhlinta työ- ja opiskeluvelvollisuuksien vuoksi siirretty viikonlopulle.

Chrisin äiti lähetti meille viikonlopun menun. Täällä jo kuolataan....

Perjantaina tervetuliaisiksi on lämmin juoma ja kurpitsalla maustetut Whoopie pies (ylin kuva).
Illalliseksi on kanapiirakkaa ja maalaisranskalaisia, jälkkärinä tarjoillaan sticky toffee pudding jäätelöllä ja jälkiruoan jälkiruoaksi vielä S'Mores (paahdettu vaahtokarkki laitetaan suklaan kera kahden keksin väliin).

Lauantaina aamiaiseksi on egg and soldiers. Munat keitetään pehmeäksi niin, että keltuainen on vielä löysä. Sitten voideltu paahtoleipä leikataan suiruiksi, joita dipataan sinne keltuaiseen. Nam!
Lounaaksi on shampanjaa ja naposteltavia: rapua ja juustodippiä, pinaattidippiä ja krutonkeja, savulohta, ja juustotarjotin pistaasipähkinä"halon" kera.

Varsinainen Kiitospäivän illallinen pitää sisällään kalkkunaa paistinkastikkeella, perunamuusia, kahta erilaista "täytettä" (eli stuffing: sitä tavaraa, jota leffoissa ja sarjoissa tungetaan sinne kalkkunan sisään. Meillä kalkkunaa ei ole täytetty vaan täytteet tarjotaan lisukkeina), höyrytettyä parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanoita, glaseerattua bataattia, green bean casserole (laatikkoruoka, joka valmistetaan pavuista, sienikeitosta, ja kuivatusta sipulista). Lisäksi on vielä karpalohilloketta.

Jälkiruoaksi on pekaanipähkinäpiirakkaa ja omenapiirakkaa (jonka minä teen, jaiks) tarjoiltuna kermavaahdon kera, sekä liköörejä ja suklaakonvehteja. Menuun on vielä listattu myöhäisiltapala, joka on kalkkunavoikkoleipiä kaikkien trimminkien kera tietenkin :)

Sunnuntain aamiainen koostuu pekoni-brie -leivistä ja suomalaisesta pannukakusta! Viimevuotinen pannukakkuyritelmä oli varsinainen, öö.. pannukakku (lolz), koska uuni ei ollut tarpeeksi kuuma. Tänä vuonna siis paremmalla onnella pannarin tekoon.
Lounaaksi on lauantain tähteitä, eli periaatteessa sama setti kuin illallisella.

(Typerä blogger taas hangoittelee vastaan kuvien asettelun suhteen... ja kuvien lähteetkin katosivat samassa rytäkässä)

2 kommenttia:

  1. Eih, tällästen juttujen kirjottaminen pitäis kieltää. Kuola vaan valuu. Onneks en syö lihaa, muuten ehkä kuolisin. Vaikka kyllä jo noi lisäkkeet ja jälkiruuatkin melko sanattomaksi vetää.
    Niin ja pannukakusta sen verran, että en oo ikinä epäonnistunu pannukakun teossa paitsi Virossa, kun tein sitä juurikin muille tarjottavaksi. Päädyin siis siihen, että suomalaisissa uuneissa on pakko olla joku pannukakkuasetus, mikä saa ne onnistumaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo oli myös mun ensimmäinen epäonninen pannari, vähän hävetti :D tuolla on vielä joku hullu KAASU-UUNI käytössä, en minä sellaisella koskaan ole mitään tehnyt eikä aavistustakaan, että pitäisikö esim. lämpötilaa jotenkin mukauttaa sen uunin mukaan tai jotain..

      Poista