-Vince Cable, Deputy Leader of the LibDems.
***
Vaikka luulin hommien menneen ihan reisille, varsinkin Language and structure -kurssin suhteen, sain yllättyä iloisesti. 90% ensimmäisestä tehtävänivaskasta, ja 53% toisesta, vaikka jätin siitä kaksi tehtävää kokonaan tekemättä. Tuo 90% oli muuten ryhmän paras arvosana, sooooo chuffed! Käytännössä olen siis jo läpäissyt tuon kurssin, tällä hetkellä siitä on plakkarissa 2:2, ja jos en nyt kokeesta nollaa saa, nousee se helposti 2:1. Ykkösestä lienee turha haaveilla, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Sounds of English on myös käytännössä jo läpäisty, siitä tosin on vain kolmonen, ja mieluusti sen edes 2:1 korottaisin. Kokeesta on siis saatava ykkönen.
Arvosanasysteemi on täällä hyvin erilainen verrattuna suomalaiseen. Tutkinto, johon kurssini johtaa, on Bachelor of Arts with Honours, ja juuri 'honours' on ikään kuin arvosanoja, eri osaamisen tasoja. Yleisesti puhuen ykkönen saa yli 70 prosentilla, 2:1 eli ylempi kakkonen on 60-69% ja alempi kakkonen 50-59%. Kolmonen on 40-49%. Meillä ei kursseista pääse läpi alle 40 prosentin suorituksella, mutta koko tutkinnosta puhuttaessa se olisi vain 'pass', eikä tällöin olisi oikeutettu käyttämään 'Hons'-lisäkettä tutkintonimen perässä.
Kurssiarvosana yleensä koostuu erilailla painotetuista osasuorituksista, esimerkiksi Sounds of English -kurssin arvosana muodostuu 50% esseen, 20% läsnäolon ja ryhmätyön sekä 30% kokeen arvosanan mukaan. Algebra taas on 90% loppukoe, 10% kurssitehtävät.
Tuo lopullinen tutkintoarvosana vaikuttaa täällä mm. siihen, mihin masters-ohjelmiin tai 'graduate'-töihin voi hakea: yleensä 2:1 on riittävän hyvä, ykkönen tietysti vielä varmempi.
**
Tekisi mieli vielä kirjoittaa muutama sananen tänään äänestyksessä läpimenneestä lukukausimaksujen korotuksesta, mutta enpä taida edes jaksaa aloittaa. Katselin aiemmin päivällä House of Commonsista televisioitua väittelyä aiheen tiimoilta, ja voi geez, haloo, moro. Joka tapauksessa, tässä kuitenkin linkki BBC:n uutisartikkeliin lukukausimaksuihin liittyen. Ei vaikuta minuun, mutta moneen muuhun kylläkin. Ikävä juttu.
Ja kyllä, juuri nyt minun pitäisi tehdä jotain ihan muuta kuin bloggailla. Modern Culture -essee suorastaan huutaa nimeäni.
Why did the Birmingham School originally explain subcultures with reference to class? Is this still a helpful way for looking at subcultures today?
Mitään ajatuksia aiheesta, anyone?
Yhyy, mä niin stressaan noista arvosanoista! ku en tajuu mitään niistä. Mä oon saanu 58% ja 59% ja ne on ollu aina sillee paremmin ku muut, mut silti siin on vitusti väärin :(
VastaaPoistaJa voi JEESUS pistää vihaks toi tuition fee&cuts juttu. Helevetti. Koulutuksesta tulee rikkaiden etuoikeus.