lauantai 16. huhtikuuta 2011

Cottage pie ja muuta

Superhyva cottage pie. Alemmassa kerroksessa jauhelihaa, porkkanoita, sipulia, purjoa,
lanttua ym. gravy-kastikkeessa, paalla pinaatti-valkosipuli-muussia ja juustoa.

LISAA RUOKAAA!! Perinteiseen lomatyyliin on tullut taas syotya niin etta tuntuu. Aamiaiseksi vahan paistettuja perunoita, munakokkelia ja paahtoleipaa. Lounaaksi tietenkin nachoja, ja paivalliseksi tuhti setti cottage pieta. Niinpa niin.. kohta paasee onneksi Suomeen terveyslomalle (syomaan karkkia pullaa munkkeja tippaleipia ja mika tarkeinta, allomakeaa tsiideria!)

Eilen oltiin reippaina kaupungilla etsimassa mulle toita, ja pari paikkaa - jotka ovat vielapa kivoja - vaikuttavatkin ihan lupaavilta. Hurraa! Ehka en kohta joudu enaa karsimaan tasta kroonisesta rahapulasta.

Illalla katsottiin leffoja ja yllattavaa kylla, syotiin vahan lisaa. Ensin sivistettiin minua katsomalla Top Gun, jota en siis aiemmin ollut nahnyt. Aika jotenkin... gay. Sen jalkeen aina yhta hyva Kuudes Aisti. Sitten tulikin huippuidea alkaa katsoa Harry Potter -leffoja. Chris ei ollut nahnyt Feeniksin kiltaa tai sen jalkeisia elokuvia, joten lahdettiin siita liikkeelle. Nukahdin siina vaiheessa, kun Harry & kiltalaiset kiitavat luudilla Thamesin ylla... Chris katsoi reippaana koko leffan ja sen jalkeen viela Puoliverisen Prinssinkin minun kuorsatessa. Ja nyt se kuorsaa ja mulla on ihan tylsaa!
Aamiaisaika siis, luulen ma.

3 kommenttia:

  1. Voi miten tulee muistot mieleen kun lukee tätä sun blogia. Itse opiskelin Yorkissa English Language and Linguisticsia, ja se oli ehkä elämän parasta aikaa! Vuodet on vierähtäneet aika nopeasti, mutta Englantiin on aina kiva palata ja sieltä palaa monet kivat jutut mieleen.

    Oletko itse ajatellut, mitä aiot tehdä tutkinnon jälkeen? Suomessa tuo ei minulle hirveästi ovia avannut, mutta englanninopetuksen pikakurssin jälkeen olen saanut hyvin töitä kansainvälisissä kouluissa ulkomailla.

    VastaaPoista
  2. Oi, kiva kuulla muistakin samaa alaa opiskelleista :)

    itse ajattelin taman tutkinnon jalkeen todennakoisesti tehda maisterintutkinnon, ja yorkiakin olen vahan silla silmalla katsellut. en ihan tarkalleen ottaen tieda, mita haluan sitten 'isona' tehda, kun niin moni eri osa-alue kiinnostaisi. tottahan on, ettei pelkalla talla tutkinnolla kauheasti mitaan viela tee, mutta vaihtoehtoja riittaa, ja kuten totesit, pienillakin lisaopinnoilla alkaa jo hommia loytya :)

    Mista aiheesta teit dissertationisi? ja oletko nyt opetushommissa?

    VastaaPoista
  3. Iidami, nyt vasta huomasin vastauksesi! Yorkia suosittelen lampimasti, seka kaupunkina etta yliopistona. Kielitieteen tiedekunta on mielestani hyva, luennoitsijat ovat erinomaisia ja muutenkin hyva meininki. Itsekin harkitsisin maisterintutkintoa, ellei uusi hallitus olisi esittanyt niita hirveita lukukausimaksuja, joiden takia joudun unohtamaan koko ajatuksen Englannissa opiskelusta nyt taysin.

    Meilla ei BA-tutkintoon kuulunut dissertation, mutta 2. ja 3. vuosina kursseihin kuului melkeinpa aina tentin sijaan essee ja/tai tutkimus. Pisin oli muistaakseni 10 000 sanaa viimeisena vuonna, jonka tein muistaakseni kurssilla Second Language Acquisition. Haastattelin Yorkin suomalais-englantilaisia perheita ja tutkin lasten suomen kielen kehitysta kaksikielisissa perheissa. Se oli tosi mielenkiintoinen projekti!

    Olen tosiaan nyt opetushommissa, asun Intiassa ja opetan englantia kansainvalisessa koulussa. Yorkin jalkeen suoritin CELTA-kurssin, joka oli todella hyva ja tehokas pikakurssi englannin opetukseen. Silla patevyydella saa toita mista pain maailmaa tahansa englannin opena.

    Onnea opintoihin!

    VastaaPoista