maanantai 28. helmikuuta 2011

Maanantait...

Maanantait on karseita. 11-12 Tackling Text luento, jossa luojan kiitos ollaan jo siirrytty runoudesta novelleihin. Heti perään saman kurssin seminaari, joka ei tunnu loppuvan ikinä, vaan matelee piinaavan hitaasti. Kahden tunnin tauko, jonka aikana ehtii syödä aamiaisen ja viimeistellä Contemporary Culture -esityksen. Kello kolmelta olisi ollut Lang&meaning -luento, mutta olin jotenkin niiiiin uppoutunut tuohon esityksen valmisteluun, että unohdin mennä sinne. Neljän aikaan pitää siirtyä kirjastolle käymään esitys vielä läpi Christinen kanssa, ja viideltä on seminaari, jossa sitten esitetään koko roska.

 Language, self and society -kurssin esseeotsikoita katsoessa tulee vatsanväänteitä. Koko kurssi on tähän mennessä pettänyt korkeat ennakko-oletukseni johtuen lähinnä huonosta luennoitsijasta (joka sattuu olemaan myös seminar leaderini...) Oletin, että pääasiallinen luennoitsija olisi ollut sama kuin Sounds of English -kurssilla, ja ilmeisesti näin pitikin olla, mutta toisin kävi: hän pitää ilmeisesti vain kaksi seuraavaa luentoa, ja seuraavilla kahdella luennolla on vierailevat luennoitsijat Saksasta ja Espanjasta. Nyt tuntuu, etten ole luennoilla oppinut yhtikäs mitään, seminaareissakin hyvin vähän, ja esseen kirjoittaminen näillä eväillä hirvittää. On siis vain haalittava jostain hieman lisää itsekuria ja perslihaksia, ja panostettava siihen lukupuoleen normaalia enemmän.

Mutta niihin esseeotsikoihin. Niitä on kokonaiset kymmenen kappaletta mistä valita, eikä yksikään niistä ole sellainen, joka heti ensisilmäyksellä iskisi. Muihin tähän mennessä tarjollaolleisiin esseeaiheisiin verrattuna näistä suurin osa on paljon abstraktimpia ja väljempiä: aiemmissa jo itse kysymys on usein ollut niin tarkka, että se on rajannut aiheen melko tiukasti. Koska tämä tuntuu nyt kovin hankalalta, päätin kerrankin aloittaa tämän tuskailun ja itkuntuhertamisen jo hyvissä ajoin, kaksi viikkoa ennen deadlinea. Että minkä näistä nyt sitten ottaisi...

1. Evaluate the importance of languages and language use in a speaker's (i.e. any speaker of your choice, including yourself) personal and social identity.
2. Language shift is generally a positive thing, leading to self-betterment and liberation
3. Is it meaningful in linguistic analysis to speak of "women's talk"?
4. Despite its privileged place in sociolinguistic studies, the notion of diglossia rarely fits real-life situations.
5. Homo loquens is the talking animal and generally polite, playful and truthful.
6. Is language change merely a slow process of decay?
7. Describe and evaluate the main aspects of the language policy of UK. You may contrast the UK with another country.
8. Languages are dialects with an army and a navy.
9. World-wide, multilingualism is the norm and monolingualism the exception.
10. How would you characterise communicative competence?

Niin. Tätä täytyy pohtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti