tiistai 25. tammikuuta 2011

Viime hetken reenit

B-joukkue matkaa huomenna ensimmäiseen kilpailuunsa, jonka järjestää Imperial College London - tämä on siis se kilpailu, jonka oli tarkoitus olla jo ennen joulua.

Tänään oli vielä viime hetken treenit, jotka ratsastettiin epäinhimillisen aikaisin. Ensin verkattiin yksi hevonen ja ratsastettiin kouluohjelma läpi, minkä jälkeen vaihdettiin hevosia, istuttiin uuden hepan selässä vain pari minuuttia, ja ratsastettiin kouluohjelma uudelleen. Ensimmäinen hevoseni oli isohko pv Cashell, joka oli ihan jees, joskin tosi vino. Tällä en typeryyksissäni tajunnut verkatessa kokeilla, kuinka paljon uskaltaa pyytää lisää ravia, ja kuinka paljon on pidettävä vastaan, ettei riko. Niinpä sitten ohjelmaa ratsastaessani pyysin liikaa enkä pitänyt tarpeeksi, ja Cash rikkoi keskiravin laukalle. Laukkaohjelma oli kyllä hyvä, ja ope antoi kiitosta täsmällisyydestä.

Toinen hepo oli aika lailla Twisterin näköinen pikku cob, Guinness. Edellinen pilotti oli ratsastanut muutenkin reipasta Guinnessiä eteen vähän tarpeettoman paljon, ja koko poni oli kuin viulun kieli. Yritäpä siinä sitten muutamassa minuutissa ratsastaa se rennoksi. Ehkä meno ei kuitenkaan näyttänyt hirveän pahalta, vaikka kiemurreltiin menemään miten sattui ja ohjalla olikin ajoittain n. 200kg, sillä kehuja tuli aktiivisuudesta ja energisyydestä, sekä jälleen täsmällisyydestä.

Eilen kouluohjelmaa tutkiessa mulle selvisi, että ratsastaja saa ihan itse päättää läpi ohjelman, keventääkö vai istuuko penkissä. Olin ainoa, joka ratsasti koko raviohjelman keskiraveja lukuunottamatta harjoitusravissa. Minusta on semisti typerännäköistä pylpertää koulua keventäen.

Joka tapauksessa uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä. C-joukkueen kertoman mukaan ainakaan muiden C-joukkueiden ratsastajat eivät todellakaan ole kovin kummoisia, ja B- ja C-joukkueet kisaavat kuitenkin periaatteessa samalla tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti