perjantai 26. marraskuuta 2010

Pankkitilin avaaminen Britanniassa 101

Näin se käy:

1. Mene pankkiin. Totea, että jono ulottuu ulko-ovelle asti. Nopea vilkaisu kelloon - ei toivoakaan tulla palvelluksi ennen sulkemisaikaa.

2. Mene pankkiin uudestaan, tällä kertaa hieman aikaisemmin (keskiviikkoiltapäivä on maailman huonoin valinta, koska kaikilla on silloin vapaata). Urhean jonotuksen jälkeen tiskin takana oleva setä kertoo, että tilin avaamista varten on varattava aika. Ensimmäinen vapaa aika on puolentoista viikon päästä. Lisäksi kaikki mukanasi tuomat paperit passia lukuunottamatta ovat tavalla tai toisella epäkelpoja - on hankittava koulun toimistosta pankinjohtajalle osoitettu kirje. Tyydy kohtaloosi ja varaa se aika.

3. Lähetä yliopiston registryyn pyyntö, että kirjoittaisivat kirjeen pankinsedälle. Kirjeelle on tarkat ohjeet: sen tulee olla osoitettu pankinjohtajalle, ja kaikki mahdollinen opiskelun kestosta kengänkokoon on mainittava.

4. Raahaudu sovittuun tapaamiseen ojasta heränneen näköisenä, odottele yli puoli tuntia, ja kun vihdoin pääset naamatusten pankkimiehen kanssa, saat kuulla, että koulun kirjoittamasta kirjeestä puuttuu syntymäaika, ja ilman sitä se ei kelpaa.

6. Takaisin kampukselle uutta kirjettä ruinaamaan. Tietenkin henkilö, jolla on valtuudet allekirjoittaa kyseinen kirje, on poissa.

7. Jostain löytyy allekirjoitusvaltuudet omaava tyyppi, ja kirjeeseen saadaan syntymäaika. Takaisin pankkiin uuden kirjeen kera!

8. Pankkimies on kiltti ja ottaa minut muiden asiakkaiden välissä. Itse tilin avaamiseen menee ehkä 10 minuuttia.

9. "Kortti ja pin-numero tulevat ihan pian postissa". Great. Kättele pankkimiestä, poistu paikalta.

10. Ravaa postilaatikolla päivittäin. Kahden viikon kuluttua saat pin-numeron. Sen esiinraaputtaminen tiiliseinää vasten on huono idea.

11. Ravaa postilaatikolla toiset pari viikkoa. Sinä päivänä, kun pinna lopullisesti palaa ja päätät mennä pankkiin räyhäämään kun korttia ei näy, se on siellä postilaatikossa.

12. Mene silti sinne pankkiin ruinaamaan uusi pin-numero...

Ja kaikkeen tähän kului aikaa vain lähes kaksi kuukautta!! Helppoa kuin mikä!

3 kommenttia:

  1. ÄÄÄ! Oon niin samaa mieltä! Mikä pankki? Mun on lähes pakko tehdä sama postaus. Turhauttaa :D

    VastaaPoista
  2. Joo, ei paljon nihkeämmäksi tuotakaan hommaa saa :D
    ja pankki on NatWest, muistelisin, että jossain aiemmassa postauksessasi mainitsit myös olevasi NatWestin asiakas?

    VastaaPoista
  3. Joo oon, mut kummaa kun ei mulla ihan noin tarkkaa ollu? mut silti ärsyttää :D en vaan saa raahauduttua sinne pankkiin :D

    VastaaPoista