keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Viikko alkoi hienosti siten, etten herännyt herätyskelloon, ja missasin Modern Culture seminaarin. Sounds of English luento oli taas mielenkiintoinen, jatketaan edelleen foneemeista ja siitä, missä ja miten äänteet syntyvät. Toistaiseksi mulla menee vielä alveolar lateral fricativet, labiodental approximantit ja muut iloisesti sekaisin, mutta olen päättänyt opetella ne tämän viikon aikana.

Ranska tökkii jotenkin ihan hirveästi. Kurssi on vaikea, sillä se on sama, jota ranskaa pääaineenaan opiskelevat käyvät. Ei mahdoton, mutta vaikea, ja työmäärältään karsea. Tämän viikon loppuun asti on aikaa vaihtaa kursseja, ja mietin nyt vielä vähän, haluanko väkisin jyystää tuon kurssin läpi, vai valita jotain mielenkiintoisempaa.

Kaikenkaikkiaan kurssien todellinen työmäärä alkaa nyt näkyä. Ikävä tosiasia on, että jos et lue, et ymmärrä, ja jäät jälkeen. Language and structure on vaikea kurssi, vaatii nimittäin hieman selvittelyä, että ensinnäkin ymmärtää kaikki käytetyt termit, ja vielä sen, mitä ne tarkoittavat kontekstissaan. Onneksi suurin osa esseistä ja muista töistä on määrä palauttaa lukuviikon jälkeen.

Maanantai-iltana harjoitettiin kaikkea vaarallista keittiössä. Ensin keilattiin käyttäen pulloja keiloina, sitten joku löysi superpallon ja sai loistoidean: paiskataan se lattiaan/seinään/johonkin niin, että se kimpoaa mahdollisimman monesta pinnasta. Hyvät ideat jatkuvat, kun kaivetaan kuulapyssyt esiin... Niillä sentään ammuskeltiin lähinnä pahviseen maalitauluun (edelleen kuitenkin sisätiloissa keittiössä). Vaarallisuusastetta päätettiin nostaa vielä vähän heittelemällä veitsiä maalitauluun, missä Jack ja Dave olivat pelottavan hyviä. Kun hyvät keittiössä toteutettavat ideat loppuivat, lähdettiin vielä kiipeilemään puihin.

Eilen illalla oli hyvä ottaa rauhallisemmin: pestiin pyykkiä ja juotiin teetä keksien kera pyykkituvassa.

Tämä aamu alkoi taas ärsyttävästi palohälyttimien testauksella. Joka keskiviikkoaamu kello puoli yhdeksän hälyttimiä huudatetaan jonkin aikaa. Sitten on lyhyt tauko, jonka aikana ehtii juuri nukahtaa uudestaan. Ja sitten ne taas huutaa. Ja taas tauko. Ja taas ne pillit huutaa. Mun vapaapäivän aamuna!!!1 Eikö niitä vois ees vaikka yhdeltätoista testata tai joskus. Miksi niin pirun aikaisin.

Tänään pääsee ratsastaan, jee. Jostain pitäisi vielä taikoa yhden punnan verran käteistä (järkevää sellaista, en viitsis ilahduttaa kuskia noilla 1- ja 2p. kolikoilla), että saa maksettua kyydin.

Loppuun vielä videot, joissa Jack näyttää miten se oikeasti tehdään ja Laurence "does it the American way".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti