maanantai 14. maaliskuuta 2011

Typerä keli


Se ei ole sadetta, eikä ihan täysin sumuakaan. Vähän kuin märkää ilmaa, kosteutta, joka vain leijuu. Only in England.

Ensi vuonna aion opiskella English Language in The Media, First Language Acquisition, Syntax, Learning and Teaching Languages ja Pragmatics. Se on päätetty nyt.

8 kommenttia:

  1. Jaaaha. Ei oo tarkotus kääntää veistä haavassa, mutta täällä paisto aurinko siniseltä taivaalta <3 :DD

    VastaaPoista
  2. Juu ei mitään, ihan rohkeasti heität vaan suolaa haavoihin, ei tunnu missään! :D

    VastaaPoista
  3. Hei,
    sattumalta tänään eksyin blogiisi, joka kolahti aiheeltaan minuun täysin, sillä....

    valmistuin Kentistä kohta kaksi vuotta sitten ja opiskelin siellä englantia ja kielitietä ja parhaillaan viimeistelen maisterin tutkintoa Helsingin yliopistossa. :) Asuin ekana vuonna Parkwoodissa ja sitte kaksi vuotta lähempänä keskustaa, ja kävin aika monta noista sun mainitsemista kursseista (on ne toki vähän muuttuneet näköjään). Kuka sitä sun Language and society jne. vetää, kun et ilmeisesti pidä siitä luennoitsijasta ja ryhmävetäjästä? Entä onko Tackling Textissä ollu Jeremy Scott, vai..?

    Sydämessäni on edelleen Canterburyn kokoinen pala ja entisiä kämppiksiä ja koulukavereita on aina välillä kova ikävä. Ne oli hyviä ja ihania aikoja... :)

    Katariina

    VastaaPoista
  4. Vautsi, nyt löytyi ihan 'veteraani'! Hienoa kuulla entisestä kenttiläisestä! Millä alalla teet maisterin tutkintoasi?

    Language, self and society on kurssi, jota odotin hyvinkin hartaasti ja jonka oletin olevan superhyvä, sillä kurssin convener (ja odotin, että myös luennoitsija) on David Hornsby, joka on ultimate suosikkini, mutta toisin kävi. Pääasiassa luennoitsijana (ja ryhmäni seminar leaderina) on ollut Tim Pooley, joka ei ole minun makuuni ollenkaan. Harmittavaa sinänsä, sillä aihe itsessään kiinnostaa kovasti, ja ne muutamat luennot, jotka Hornsby on pitänyt, on olleet todella hyviä!

    Tackling Textissä luennoitsijana on ollut Nancy Gaffield, mutta Scott on kurssin convener :)

    Kauhean nopeasti on kyllä tämä ensimmäinen vuosi mennyt, ja takuulla tulee ikävä kampuksella asumista.

    VastaaPoista
  5. Aaa... joo, Hornsby on sellainen duracell-pupu!:D Mutta tämä Tim on ihan outo mulle eli varmaan aika uus siellä, koska ei ollu vielä minun aikana. Gaffield oli mun mielestä ihan jees, mutta vähän kuiva. Jeremy taas on huippu tyyppi, se aina halus sanoa mulle ne sen muutamat suomenkieliset fraasit (sen tyttöystävä / vaimo on Oulusta!!! tai ainakin silloin oli). Ei varmaan sun lisäksi muita suomalaisia ole tässä pääaineessa? Meitä oli mun aikana kolme ulkomaalaista siinä (minä, yks kyproslainen ja yks luxembourgilainen), mutta muuten natiivien kanssa opiskeltiin. Toki jollain kursseilla saattoi olla jotain vaihtareita aina välillä, mutta koko tutkinnon suorittavia ulkomaalaisia ei tässä pääaineessa juuri ollut.

    Hain Kentistä suoraan tänne maisterivaiheeseen ja pääaineena on englantilainen filologia. Suuntaan opetusalalle, toisin kuin sinä, mutta ne Kentin opetuskurssit on ihan kivoja. Se Learning and teaching languages on jees ja sitte se First language acquisition on tosi mielenkiintoinen (onko se vielä Vikkin?). Sitte mulla oli dissertation-ohjaajana Dr Michael Hughes, joka oli myös Eliotin master, hauska tyyppi, ja se veti sitte kans jotain noista opetuskursseista.

    Se eka vuosi menee aika hulinalla! Mutta mun mielestä oli mukavaa sitte itse asiassa asua yliopiston ulkopuolella, koska siinä sai sitte vähän enemmän välimatkaa siihen kampuksella pyörimiseen, vaikka toki jokapäiväinen Eliot footpathia pitkin kipuaminen oli joskus tuskaa... :P Oletteko saaneet jo asunnon ens vuodeksi?


    Katariina

    VastaaPoista
  6. Joo se Pooley on uusi, ilmeisesti vähän freelance-hengessä täällä luennoimassa. Jeremyn luennoilla en ole vielä päässyt ollenkaan käymään, vain pikkujouluissa pikaisesti tavannut, mutta ensi viikolla sekin korjaantuu. Olen tosiaan ainoa suomalainen mun pääaineessa, muut ulkomaalaisvahvistukset on yksi puolalainen, yksi kiinalainen ja yksi luxemburgilainen. Muuten taitaa olla brittejä kaikki.

    Odotan kyllä mielenkiinnolla noita ens vuoden (ja tietty kolmannenkin) kursseja, ne kun tuntuu olevan vähän syvällisempiä kuin nää ekan vuoden kurssit, joilla lähinnä raapaistaan pintaa. Saa sitten nähdä, että mihin uralle siitä loppujen lopuksi suuntautuu, ja mihin lähtee maisteria tekemään!

    Meillä on ensi vuodelle talo aika lähellä Canterbury Westiä, kivan matkan päässä sekä yliopistolta että kaupunkia. Vaikka tää ensimmäinen vuosi ja kampuksella asuminen on ollut mielenkiintoista ja erilaista, on kyllä ihan kiva asua sitten muualla ensi vuonna, tulee ehkä enemmän keskityttyä opiskeluunkin, ja tutkittua kaupunkiakin enemmän kun ei ole "jumissa" täällä kampuksella :)

    VastaaPoista
  7. Kävin tuolla laitoksen sivuilla katsomassa staff -luetteloa ja onhan siellä kyllä nimiä vaihtunut. Ei esimerkiksi teillä ole enää siellä Jon Millsiä, jonka luennot tylsistytti meitä aina ihan kuoliaaksi. :P Mutta niinku jo sanoin, Jeremy on kiva ja kun se kuulee sun olevan suomalainen, ootas vaan se heittää siihen jonku 'mitä kuuluu' tms. :D

    Ja se on ihan tosi, että tokana ja kolmantena vuonna on kivempia kursseja, kun saa ne pakolliset alta pois.

    Tiedän varmaan suurinpiirtein, mitä aluetta tarkoitat teidän uudella talolla. Jos se on jossain siellä Forty Acres Roadin paikkeilla, mulla asu muutama kaveri kans niillä seuduilla. Itse asuin siellä toisella puolella Whitstable Roadia, eli kun tullaan kampukselta kaupunkiin, käännytään oikealle Westgate Court Avenuelle.

    Oletko muuten jo löytänyt Pandan lakut Holland & Barretista? Ja Canterbury Whole Foodsilta, siellä Cherry Treen lähellä sivukujalla, saa näkkäriä, hapankorppuja ja ruotsalaisia pipareita. :)

    Katariina

    VastaaPoista
  8. Itseasiassa kuvailin ehkä talon sijaintia hiukan huonosti, sillä se on enemmänkin siellä, missä sinäkin asuit, Mead Waylla joka siis on samalla puolella Whitstable Roadia kuin Westgate Ct Ave.

    Kiitos hyvistä vinkeistä, täytyy ehdottomasti käydä hakemassa hapankorppuja! :)

    VastaaPoista